Zondag: De Optocht en Feest na de Optocht tot 21.00

Zondag 23 februari om 13.11 uur, start die weer in het Zilkse Duinknijnenrijk, één van de grootste carnavalsoptochten boven de rivieren. Vorig jaar 29 wagens en elk jaar steeds meer loopgroepen en uiteraard heel veel publiek die naar deze bonte stoet met veel gezelligheid, grappen en humor komen kijken. Prins Sjonnie & prinses Anita hebben er al veel zin en ja wat zou er mooier zijn dat ook zij weer prachtig winterweer hebben en de stoet weer groter is dan vorig jaar. Met ze allen moet dit lukken. Dus Zilkers en alle carnavalvierders, maak niet uit waar je vandaan komt, bedenk wat leuks en schrijf je in. Of dit nu met een prachtige of ludieke wagen is, een loopgroep met het sportteam of de dartploeg uit de kroeg, bedenk wat leuks en doe mee. Ook de enkelingen en duo’s zijn vaak heel leuk en grappig. Samen met je buurvrouw of je collega, bedenk je wat leuks en doe je gewoon mee. Heb je buurvrouw of buurman precies die dag wat anders, dat is dan jammer voor hem of haar. Jij bent gewoon welkom en op het thema van prins Sjonnie & prinses Anita is genoeg te bedenken. Wie uit het publiek wil niet even een dansje in de optocht maken met een schone die meeloopt. Met carnaval zijn wij één grote familie.

Nog heel veel meer humor is er uiteraard ook nog te bedenken op allerlei andere vlakken. Er gebeurt genoeg op de wereld. Het Duinknijnenrijk valt sinds dit jaar onder de nieuwe gemeente Noordwijk en er is nog veel meer om te bedenken. Alles mag, als het maar humoristisch is en je niemand op welke manier dan ook kwetst of beschadigt.

Uiteraard is komen kijken naar de optocht het allerbelangrijkste. Maar voor diegene die meedoen met de optocht, zijn er in allerlei klasse’s prijzen te winnen. Op meerdere plekken staat een onafhankelijke jury die je beoordeelt. Uiteraard is spontaniteit en feestgehalte een belangrijk punt in de beoordeling. Na de optocht wordt iedereen, deelnemer of bezoeker, uitgenodigd voor een fantastisch feest in De Duinpan. Tijdens dit feest zal in de grote zaal de prijsuitreiking plaats vinden en zal ’t Albert Kuipie weer uit zijn voegen springen. In de grote zaal zal de muziek verzorgt worden door Music Wave en in ’t Albert Kuipie draait DJ Willem het dak ervan af. De Duinknijnen roepen jullie dan ook allemaal op om lekker tot 21.00 uur dit feest met ons mee te vieren. De entree is zoals elk jaar gratis en zal er in De Duinpan een lekkere warme hap te verkrijgen zijn.

De Duinknijnen heet een ieder van harte welkom en hopen dat jullie met ons de uitdaging aangaan voor een nog grotere optocht. Schrijf je hier in