Vereniging

De Carnavalsvereniging de Duinknijnen bestaat uit een grote groep vrijwilligers. Om er voor te zorgen dat er ieder jaar weer een super leuk en gezellig carnavalsfeest gevierd kan worden in ons dorpje De Zilk stopt iedere vrijwilliger veel van zijn of haar vrije tijd in de vereniging. En ieder jaar lukt het weer om elke activiteit tot een knalfeest te maken en staan er weer prachtige mooie wagens voor de optocht klaar.

Afdelingen

De meest bekende sub-afdelingen binnen onze vereniging zijn: de Raad van Elf, de wagenbouw, de Dwergknijnen (met hun eigen jeugdcommissie), de dansmariekes (“junioren” en “senioren“) en de senaat. Hier zitten mannen in die al eens Prins zijn geweest maar toch nog graag als lid binnen de vereniging willen aanblijven. Alle prinsenparen die de Duinknijnen gehad hebben zijn ook op deze website terug te vinden onder voormalig prinsenparen. Maar daar stopt het binnen ons cluppie niet mee.

We hebben natuurlijk nog het bestuur waar de voorzitter van de jeugd en leden van de raad van elf het reilen en zeilen van de vereniging in goede banen trachten te brengen/houden volgens het protocol. En we hebben nog diverse commissies. Public relations, stunt, muziek en de optocht hebben hun eigen commissie. Zo is ook voor diversen thema-avonden een commissie samengesteld.

Maar denk ook eens aan onze Wad-jes. Dit zijn de vrijwilligers die de meeste activiteiten helpen opbouwen en/of afbreken, maar ook alle rommel aan het eind van de avond weer helpen opruimen.

De partners

“Achter elke succesvolle man staat een sterke partner”. Binnen onze vereniging is dat niet anders. Voor en tijdens het carnaval zijn de mannen druk met alle voorbereidingen en blijft er niet heel veel tijd over voor andere dingen. De partners van de mannen van de raad van elf en van de senaat hebben ook allemaal een actieve rol binnen de vereniging. Denk bv eens aan de aankleding van de poppen op de wagens voor de optocht, de organisatie van de senioren middag, de aankleding van de zaal in de Duinpan, de begeleiding van de dansmariekes, deelname in de pr-commissie en zo zijn er nog veel meer dingen te noemen.

Ter afsluiting

Zeker geen saaie periode die carnaval voor ons. En eigenlijk zijn de meeste van ons, in meer of mindere mate bijna wel het hele jaar bezig met de carnaval. Wil je meer weten over elke sub-afdeling of commissie? Kijk onder vereniging voor meer informatie.